Hoe werkt het aanvragen?

Aanmelden bij Route Mobiel kan eenvoudig op twee manieren:

  • Online aanmelden
  • Telefonisch: 072 - 5 185 640 (maandag t/m vrijdag van 8:00 – 18:00 uur)

Als u zich online aanmeldt, doorloopt u vijf stappen:

Stap 1: maken keuze product(en)
Kies hier welke verzekering u wilt afsluiten. Voor berekening van uw premie is opgave van uw kenteken en samenstelling van uw huishouden nodig. Voor een berekening van de premie van de autoverzekering is ook uw aantal schadevrije jaren nodig.

Stap 2: invullen van uw persoonlijke gegevens
Deze gegevens zijn nodig voor het verwerken van uw overeenkomst en voor het toesturen van uw polis(sen).

Stap 3: specificatie van gekozen product
Hier geeft u aan wat de ingangsdatum moet zijn van de door u gekozen verzekeringen. Daarnaast geeft u aan of u gebruik wil maken van de opzegservice van Route Mobiel. Ook geeft u de de gewenste betaalfrequentie aan (bij een auto- en reisverzekering).

Stap 4: controle
Alle ingevoerde gegevens worden hier weergegeven, u kunt ze hier controleren. Wilt u gegevens wijzigen? Dat kan door de knop 'Terug' te gebruiken.
In deze stap geeft u toestemming voor automatische incasso, en gaat u akkoord met de voorwaarden en de slotverklaring. In deze stap geeft u akkoord voor het aanvragen van de ingevoerde verzekeringen.

Stap 5: bevestiging
U hebt de verzekering aangevraagd en ontvangt nu een bevestiging per e-mail van deze aanvraag. De verzekering is nu niet definitief, uw aanvraag is in behandeling.

  • Als uw aanvraag direct akkoord is, ontvangt u daarover snel na de aanvraag een e-mail. U bent dan verzekerd per de gewenste ingangsdatum en ontvangt binnen enkele dagen de polis in huis.
  • Als direct bekend is dat de verzekering niet geaccepteerd kan worden (op basis van onze acceptatiecriteria), ontvangt u daarover bericht per e-mail.
  • Als de aanvraag nog niet direct akkoord is (er moet nog een en ander uitgezocht worden), zullen wij u snel berichten over of u wel of niet verzekerd bent. Als we akkoord gaan ontvangt u daarover een e-mail en ontvangt u binnen enkele dagen uw polis. Als uw aanvraag niet akkoord is, ontvangt u per post een afwijzing van uw aanvraag.

Route Mobiel adviseert overigens niet, u maakt zelf uw keuze.